Asia este continentul cu cea mai mare dimensiune, cea mai mare populatie si cea mai mare densitate a populatiei? Asia se intinde pe 43,810,000, are o populatie totala de aproximativ 3, 8 miliarde si o densitate a populatiei per kilometru patrat de 86.7.
Antarctica are cel mai mic numar de locuitori (aproximativ 1,000) si cea mai mica densitate a populatie, de numai 0.00007 locuitori/kilometru patrat?
Australia a fost descoperita in 1606 si, multa vreme, a fost considerata ca fiind o parte a Asiei? Abia la sfarsitul secolului al 18-lea anumiti geografi i-au dezvaluit identitatea de continent de sine statator (alaturi de insulele din jur, formand Oceania).
Antarctica a fost ultimul continent descoperit de om, in 1820, dar tocmai in 1838 exploratorul american Charles Wilkes a descris-o ca pe un continent? Desi descoperita atat de tarziu, presupunerile oamenilor in privinta existentei unui continent “antarctic” datau inca din primul an al erei noastre. 
dupa unii geografi, America se imparte in doua continente distincte (de Sud si de Nord) iar Europa si Asia formeaza un singur continent, Eurasia? Ultima idee este sustinuta de lipsa unei mase de ape care sa le desparta, separarea “Asia si Europa” fiind sustinuta doar de argumente istorice si, mai ales, culturale.
la inceput, Asia si Noua Guinee nu erau despartite de ape, formand un singur uscat? Tot atunci, America de Nord si Asia erau unite printr-o portiune redusa de pamant (de aproximativ 1.6 kilometri). 
Antarctica este cel mai neprimitor continent al Terrei, avand cea mai friguroasa, rece si arida clima? Acolo nu exista locuitori permanenti, nefiind descoperite nici urme ale existentei vreunei populatii bastinase in zona.
suprafata totala ocupata de continente (partea “uscata” a Terrei) reprezinta doar aproximativ 29.1% din suprafata totala a planetei? 
exista geografi care considera Madagascarul, impreuna cu insulele si insulitele aferente, ca pe un “al optulea” continent (alaturi de: Asia, America de Sud, America de Nord, Africa, Europa, Antarctica, Oceania)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Labels

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive